Σχεδιάζετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι; Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα ασφαλές ταξίδι!

//Σχεδιάζετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι; Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα ασφαλές ταξίδι!

Σχεδιάζετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι; Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα ασφαλές ταξίδι!

Πριν βγείτε στο δρόμο για την άδεια και αυτό καλοκαίρι, μπορείτε να λάβετε μερικές απλές προφυλάξεις για να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή και να εξοικονομήσετε χρήματα. Οι ακραίες θερμοκρασίες και τα μεγάλα ταξίδια μπορεί να είναι δύσκολα για τα αυτοκίνητα. Οι ραγισμένοι σωλήνες, τα τρύπια ψυγεία, τα ξεφούσκωτα ελαστικά και βρώμικα φίλτρα μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου σας ή, ακόμα χειρότερα, να οδηγήσουν σε συνολική βλάβη.

Ελέγχετε τα ακόλουθα εξαρτήματα του οχήματος περιοδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να αποφύγετε τυχόν βλάβες και προβλήματα αυτοκινήτου:

  • Ελαστικά

Η μεταβολή της πίεσης των ελαστικών προς τα πάνω με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, και τα υπερβολικά φουσκωμένα ελαστικά σας θέτουν σε κίνδυνο για ατυχήματα ή ακόμα και εκρήξεις.

 

  • Λάδια

Τα αυτοκίνητα είναι πιο πιθανό να υπερθερμανθούν το καλοκαίρι. Αλλά δεν είναι μόνο οι θερμές θερμοκρασίες που προκαλούν υπερθέρμανση. Η βαριά οδήγηση μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα σας. Προετοιμαστείτε για τις ζεστές μέρες και μεγάλες διαδρομές δίνοντας στο αυτοκίνητό σας λεπτομερή έλεγχο των συστημάτων. Ένας έλεγχος λαδιού είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν το λάδι είναι σκούρο χρώμα ή υπάρχει πολύς ρύπος και βρωμιά, είναι ώρα για αλλαγή λαδιού και αντικατάσταση φίλτρου. Ελέγξτε το εγχειρίδιο του κατόχου σας για οδηγίες και κατάλληλη επιλογή λιπαντικού.

 

  • Επίπεδα υγρών

Γεμίστε το ψυκτικό, τη μετάδοση, το διαφορικό, το υδραυλικό τιμόνι και τα υγρά φρένων σε προτεινόμενα επίπεδα. Δεν είναι κακή ιδέα να κοιτάξετε κάτω από το αυτοκίνητό σας για οποιαδήποτε υγρά που μπορεί να στάζουν για να απορρίψετε κάθε πιθανότητα να έχετε διαρροή. Ένα αξιόπιστο συνεργείο θα σας πει τι δεν συμβαίνει και θα σας δώσει μια εκτίμηση για την επισκευή.

  • Σωλήνες και ιμάντες

Ελέγξτε τις σωληνώσεις του κινητήρα για ρωγμές, διαρροές και χαλαρές συνδέσεις. Οι σωλήνες πρέπει να είναι σταθεροί, ειδικά όταν είναι κοντά στους σφιγκτήρες που συνδέονται με το ψυγείο ή τον κινητήρα. Ομοίως, ελέγξτε τους ιμάντες για ρωγμές και ζημιές. Ένας λείος ή με «ρωγμές» ιμάντας μπορεί να αποτελεί ένδειξη υπερβολικής φθοράς. Συζητήστε με τον μηχανικό σας για την αντικατάστασή τους καθώς το κόστος από ένα αναπάντεχο γεγονός είναι πολύ μεγαλύτερο από την προληπτική συντήρηση.

  • Φρένα

Εάν το πεντάλ του φρένου σας είναι μαλακό ώστε να τερματίζει χωρίς σωστό αποτέλεσμα πέδησης, ή παράγει σταθερούς θορύβους, είναι πιθανόν ο χρόνος για νέα φρένα (τακάκια ή δισκόπλακές). Η έγκαιρη συντήρηση των φρένων μπορεί να αποτρέψει πιο δαπανηρά προβλήματα στο μέλλον.

  • Κλιματιστικό

Οι μονάδες κλιματισμού θα πρέπει να συντηρούνται περίπου κάθε τρία χρόνια ή ανάλογα με τις ανάγκες. Η πιο συνηθισμένη αιτία μιας δυσλειτουργικής μονάδας κλιματισμού είναι το χαμηλό επίπεδο ψυκτικού μέσου (φρέον). Πραγματοποιήστε επαγγελματικό έλεγχο της μονάδας κλιματισμού σας για διαρροές και για να αξιολογήσετε τα επίπεδα ψυκτικού μέσου καθώς λειτουργεί και σαν λιπαντικό μέσο.

  • Φίλτρο αέρα

Ελέγξτε το φίλτρο σας. Εάν είναι βρώμικο, αντικαταστήστε το. Ένα βρώμικο ή μπλοκαρισμένο φίλτρο αέρα δυσκολεύει τον κινητήρα και μειώνει την απόδοση καυσίμου. Οι οδηγοί που ξέκαναν οδήγηση σε χωματόδρομους ή χαλίκια ίσως χρειαστεί να τα αντικαταστήσουν ακόμα πιο συχνά.

 

  • Υαλοκαθαριστήρες

Συχνά παραμελούνται το καλοκαίρι. Αν οι υαλοκαθαριστήρες είναι ραγισμένοι, σχισμένοι ή δεν καθαρίζουν καλά, αντικαταστήστε τους για να μεγιστοποιήσετε την ορατότητα σας κατά τη διάρκεια δύσκολων καταιγίδων του καλοκαιριού.

 

 

Δώστε στο αυτοκίνητό σας έναν πλήρη καθαρισμό, μέσα και έξω, συμπεριλαμβανομένης της κάτω πλευράς του, όπου η συσσωρευμένη βρωμιά και λάσπη μπορούν να κάνουν τον κινητήρα και τη μετάδοση παραπάνω ζεστό.

Δεν είναι κακή ιδέα να δώσετε το αυτοκίνητό σας σε έναν μηχανικό για έναν σωστό έλεγχο πριν από ένα μακρύ.

 

 

 

2017-07-26T17:35:35+00:00 July 26th, 2017|Συντήρηση Αυτοκινήτου|0 Comments