Είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις αυτοκινήτων που έχουν ανακοινωθεί. Η είδηση έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να ανακαλέσει περίπου 1 εκατομμύριο καινούρια μοντέλα Mercedes-Benz που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο, λόγω του κινδύνου ανάφλεξης, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 51 πυρκαγιές στα οχήματα αυτά.

Η γερμανική εταιρεία διευκρίνισε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε εξαιτίας του προβλήματος αυτού. Η ανάκληση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Τα μοντέλα που αφορά η ανάκληση είναι: C-class, E-class, CLA, GLA και GLC SUV, όλα παραγωγής μεταξύ 2015 και 2017.

Η Daimler επισημαίνει ότι το πρόβλημα παρατηρείται στις περιπτώσεις που ο κινητήρας δεν ξεκινά αμέσως με τη χρήση της μίζας. Τότε, σε επανειλημμένες προσπάθειες εκκίνησης, μπορεί να υπερθερμανθεί το σύστημα, λιώνοντας σωληνάκια και προκαλώντας ανάφλεξη.

Πάντως, η γερμανική εταιρεία ήδη έχει δώσει εντολή στα εργοστάσια παραγωγής να τοποθετήσουν μια πρόσθετη ασφάλεια στην παροχή ρεύματος, σε όσα μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εξής.

Από το 1 εκατομμύριο οχήματα που θα ανακληθούν, τα 307.629 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τη μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές για τις Mercedes-Benz. Οι άλλες δύο είναι η Κίνα και η Γερμανία. Μάλιστα, από τις 51 πυρκαγιές, οι 30 αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Daimler AG.

Οι ιδιοκτήτες Mercedes-Benz στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να ενημερώνονται στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο η εταιρεία δεν ανέφερε πότε θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων στις άλλες χώρες.

Σε επικοινωνία μας με την θυγατρική εταιρεία του εργοστασίου στην Ελλάδα, επισημάνθηκε ότι ακόμα δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση.